måndag 31 oktober 2016

Östersund FK

   Det är passande att de båda Ö-lagen möts i sista hemmamatchen för ÖSK i årets allsvenska, en analogi värdig Fem myror är fler än fyra elefanter-konceptet. En allsvenska som startade på bästa sätt men har efter sommaruppehållet varit en besvikelse för hemmalagets supportrar. Få eller inga poäng på kontot och ett spel som gått på kryckor jämfört med den fantastiska vårens spel och poängskörd.
  Östersund har varit en spännande nykomling som med ett annorlunda tänk fightas med Sport om platserna i mitten av allsvenskan. Båda lagen på betryggande avstånd från både nedflyttning och negativt kval men även chanslösa på medaljer och europaspel. Gemensam nämnare är Semabröderna bördiga från Sleipner i Norrköping. Bröder med olika kvalitéer som spelare men offensiva och spännande att titta på för oss på läktaren. De spelar i var sitt av dagens lag och vi får se vem som går hem som vinnare.
Foto: CMore

   Efter senaste omgången har jag på sociala medier uppmärksammat Oscar Janssons (eller möjligtvis Axéns) val att inte ställa försvarare vid stolparna på motståndarnas hörnor. Även den lokala tidningsdraken har observerat samma sak. Detta val har resulterat i 3-4 mål och dubbelt så många 6-8 pinnar i poängtapp för Sport under höstomgången. Ska blir spännande att se uppställningen vid motståndarhörnor idag.
   Ja, uppställningen var precis som vanligt. Inga hemmaspelare på stolparna vid hörnor, men å andra sidan inga baklängesmål på Östersunds hörnor heller och det var ju bra. Men i övrigt var det den sämsta prestation jag sett ÖSK göra på år och dar. Fem mål i baken, ett ynka framåt av RÅP och storförlusten var ett faktum. Förnedring är det ord som man kommer att förknippa dagens resultat med i historieböckerna. Marknadsföringen inför matchen lockade med att publiken skulle komma och göra avslutningen till en fest tillsammans med laget. Tyvärr blev festen istället en plåga för publiken att se lagets prestation. De totalt 14 spelare som fick chansen idag var totalt håglösa och fullständigt ointresserade av matchen. Spelarna raggade boll och samarbetet mellan de elva på planen var obefintligt. Bollinnehavet var fördelat 25-75 till Östersunds fördel och det minsta man kan kräva av spelarna är att de spelar för klubbtröjan en sån här match.
   Hemmalaget blev utbuat i halvtid och vad jag kunde höra blev ingen spelare i ÖSK utsedd till "Matchens lirare", en händelse som såg ut som en tanke eftersom det inte fanns någon spelare som förtjänar beröm. Idag hade alla spelare en dålig dag på jobbet och det känns mer som en befrielse att säsongen är slut på söndag.
  Nya tag inför nästa säsong och jag hoppas klubben drar lärdom av årets turbulenta säsong.

Bloggen återkommer med en summering av säsongen efter allsvenskans avslutning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar